DW_Headers-09

BouwstenenBouwsteen 8: Maatwerk: van straat tot regio – Onderdeel 8.2: Maatwerk binnen de gemeenten

Maatwerk binnen de gemeenten

In een gemeente zijn er verschillende vormen, schalen en niveaus van democratie. Voor een herindeling van een straat organiseer je andere processen dan voor het organiseren van financiële inspraak op de gemeentebegroting. En bij kernen onderling kunnen er ook verschillende belangen naar voren komen. Iedere kern heeft een andere energie: in de ene kern begin je met een klein groepje initiatiefnemers, uit een andere kern komt opeens een breed gedragen initiatief het gemeentehuis binnen rollen. Kijk per situatie met je eigen democratisch kompas naar een initiatief.
 

Magazine Dorps- en Wijkdemocratie

Ben van Essen (DC expert Dorps- en wijkdemocratie) begeleidde een leerkring dorps- en wijkdemocratie en schreef aan de hand daarvan deze publicatie.
DZ_Button_Bekijk_product-01

Handreiking kernendemocratie provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is voor de versterking van democratie in dorpen, wijken en buurten en biedt daarvoor een handreiking aan gemeenten.
DZ_Button_Bekijk_product-01

Meer lezen over herindelingen?

Herindeling.nl is hét expertisecentrum voor politici, bestuurders, gemeentesecretarissen, directeuren, managers en medewerkers betrokken bij een herindeling of geïnteresseerd in het hoe, wat en waarom van herindeling.
DZ_Button_Bekijk_product-01
DZ_Button_onderdeel_vorig
DZ_Button_onderdeel_ander
DZ_Button_onderdeel_volgend
Buy now